dragana repac logo

Pretpostavljam da još uvek niste saznali koliko je email marketing moćniji kanal komunikacije u odnosu na društvene mreže.

Ukoliko niste, na pravom ste mestu. Pročitajte tekst do kraja u kom ću vam obrazložiti sve prednosti Mailer Lite, nakon čega ćete se uveriti i sami zašto da odaberete baš ovaj servis.

mailerlite expert

Efikasnost E-mail marketinga i način komunikacije sa publikom

Prva i važna činjenica  je da je email marketing kanal koji je u našem vlasništvu za razliku od drugih mreža koje često padnu (instagram, fb i sl.) što nam daje sigurnost kada je u pitanju naš biznis. Putem email-a   sa svojom publikom  komuniciramo na iskren način  navodeći  naše korisnike na komunikaciju sa nama pri čemu  gradimo poverljiv odnos sa našom publikom. Zbog toga je e – mail marketing  jedan od najisplativijih  i najlakših oblika marketinga. Komunicirajući sa našom publikom  na ovaj način širimo svest o postojanju svog brenda  u cilju povećanja stope konverzije i naše zarade.

Načini deljenja sadržaja u Mailer Lite servisu

Sadržaj delimo slanjem newslettera, sekvenci kampanja,izradom landing stranica, najavom treninga, besplatnih ili plaćenih webinara, kreiranjem pop-up formi i sl. Moram da budem iskrena, kako bi zaslužili da nam klijenti ostave svoju e-mail adresu u inbox, moramo im dati dobar razlog da  to i učine. To  radimo kreiranjem Lead magneta, ali o tom drugom prilikom.

Vrste e-mail servisa

Da bi vam posao e-mail marketinga bio lakši,  možete koristiti e-mail servise kao što su napr. Get Response, Mailchimp,Hub Spot i dr.

Ovaj članak namenjen je   za Vas:

  • koji ste već odabrali i koristite neki od email servisa jer ćete čitajući tekst uvideti mnoge prednosti Mailer Lite
  • koji niste odabrali nijedan email servis jer ćete kada pročitate tekst  do kraja uvideti zašto baš da izaberete  Mailer Lite

Bitni razlozi za odabir e-mail servisa

Veoma je važno da prilikom odabira email servisa  obratite pažnju koje potrebe treba  da zadovolji vaš servis, zatim da li je besplatan ili ne, da li su cene i u plaćenim verzijama povoljnije od drugih servisa,  da li je jednostavan za korišćenje, kojim biznisima je namenjen i kakav je njegov učinak za vas.

Kako bih vam skratila vreme u potrazi za savršenim e- mail  servisom pripremila sam za vas 10 razloga zašto da odaberete Mailer Lite.

Prednosti Mailer Lite servisa

Mailer Lite je e-mail marketing alat koji vam omogućava da kreirate i šaljete kampanje, pratite rezultate, upravljate vašim pretplatnicima i onima koji to nisu, zatim da kreirate Pop-up  iskačuće prozorčiće i Landing stranice, da proširujete svoju listu pretplatnika, da grupišete svoje pretplatnike i šaljete sadržaj grupi koju vi izaberete i ono što je najvažnije da pratite vašu kampanju kako bi se što bolje povezali sa vašom publikom.

Stalni besplatni paket do 1000 korisnika

Iznenadiće te  se kada vam kažem da je Mailer Lite besplatan do 1000 pretplatnika i 12000 poslatih e-meila mesečno. Da, dobro ste pročitali, tako da vam je za početak dovoljna free varijanta koju kasnije možete prilagoditi i zameniti odgovarajućom plaćenom   verzijom.Ovde moram da napomenem da  su i plaćene verzije po pristupačnim cenama u odnosu na druge servise.

Mogućnost korisničke podrške  24/7 u Mailer Lite servisu

U okviru free plana imate mogućnost korišćenja korisničke podrške 24/7 u toku 30

dana od aktiviranja naloga i u veoma kratkom vremenskom roku dobijate odgovor i rešenje za vaš problem.

Kreirajte kampanje uz pomoć dva editora u Mailer Lite-u

Mailer Lite  poseduje dva editora. Prvi je  drag & drop editor pomoću kojeg

jednostavnim prevlačenjem  i otpuštanjem možete kreirati privlačne i dinamične e- poruke za samo nekoliko minuta.Drugi je rich text editor koji korisnicima olakšava upotrebu jer mogu da kreiraju email poruke u obliku običnog teksta  sa svim oblicima formatiranja, što ga čini veoma intuitivnim.Ovaj editor je prilagođen korisnicima koji su navikli najednostavnije servise i sličan je običnom wordu.

Bez obzira na izbor editora  moći ćete da oduševite vašu publiku fantastičnim dizajnom, video zapisima i blokovima društvemih medija. Upotrebom editora u Mailer Lite  na jednostavan način prevlačenjem i otpuštanjem možete profesionalno da dizajnirate vaše imejlove i  newsleterre onako kako vi želite, ili možete izabrati primere templejta iz njihove bogate galerije za sve vrste biznisa. Sigurna sam da će vas lakoća  kreiranja savršenog dizajna vašeg sadržaja oduševiti kao i dizajni ponuđenih templejta koje možete prilagoditi svom brendu.

 

Kreirajte u Free varijanti Mailer Lite-a čak 12 Landing Page

Verujte mi  da  u besplatnoj varijanti možete da kreirate čak 12 Landing Page stranica, dok vam drugi servisi ne daju tu mogućnost, što je značajna prednost Mailer Lite.U ovom servisu imate mogućnost  da  kreirate landing stranice tako što ćete  izabrati šablon, upotrebiti svoju kreativnost  i učiniti  ga vašim, jednostavnim prevlačenjem i otpuštanjem.Zar to nije fenomenalno?

Jednostavno i brzo otvaranje naloga u Mailer Lite

Za kreiranje naloga u Mailer Lite-u potrebno vam je oko 30 min ako ste totalni početnik jer vas program sam navodi korak po korak do kraja. Međutim ukoliko ste nesigurni u korake  i potrebna vam je pomoć, ništa ne brinite, pripremila sam tutorijal za vas sa detaljnim uputstvom, kliknite ovde link je: https://draganarepac.com/registracija-mailerlite-naloga/

Kako prodajni levak radi za vas i dok spavate?

Zatim, možete da kreirate funel(prodajni levak) koji  vaše pretplatnike vodi od automatskog e-maila dobrodošlice do kupovine, postavljajući trigere  koji mogu da budu da li kada se subskrajberi prijave u grupu, kliknu na neki link i sl. Posle izabranih opcija kreirate vaš funel tako što nakon emaila dobrodošlice u zavisnosti od toga da li je email otvoren ili nije postavljate naredne korake za vaše posetioce. “To znači da vaš prodajni levak za vas radi i dok spavate. Fantastično, zar ne?”

Mailer Lite ima odličnu segmentaciju liste

Segmentacija liste je odlična, dajući vam mogućnost da vaše pretplatnike grupišete u određene grupe (segmente) i tako svakoj grupi pretplatnika šaljete posebno namenjeni sadržaj.Na ovaj način jasno targetirate liste koje baš želite, jer grupe vam omogućavaju da pretplatnike delite po različitim kriterijumima i kada šaljete svoje mejlove to je apsolutno prilagođeno interesovanjima vaše ciljne grupe . To znači da nećete spamovati ljude a  vaša lista pretplatnika će  postati  bolja, imaćete  veću stopu konverzije tj. veće  konzumiranje  vašeg sadržaja, što direktno utiče na povećanje vaše prodaje.

Mogućnost zakazivanje newsleterra i A/B split kampanje za testiranje sadržaja

U Mailer Lite nalogu imate mogućnost zakazivanja slanja newsleterra, što retko koji alat ima u svojoj besplatnoj varijanti.

Možete da kreirate kampanje,zatim da ih testirate na dva načina kako bi uvideli koji je sadržaj učinkovitiji vašim korisnicima. A/B split kampanje za testiranje sadržaja vaših mejlova su takođe besplatni i vrlo se lako postavljaju za svega nekoliko minuta.Testiranjem sadržaja stičete bolji uvid na kakav sadržaj ili npr. naslov vaši pretplatnici bolje reaguju i direktno bez nagađanja utičete na veću konzumaciju vašeg sadržaja i ostvarujete veći prihod. Što znači da testiranjem unapređujete svoje poslovanje i upoznajete vašu publiku i tačno ćete saznati kakav sadržaj vaša publika voli.

Odlične integracije u Mailer Lite omogućuju nam efikasniji tok rada

Mailer Lite poseduje odlične integracije kroz koje ostvarujemo efikasniji tok rada povezivanjem naloga sa najpopularnijim web uslugama.Broj integracija sa kojima možemo povezati Mailer Lite nalog je veoma veliki, čak ih je 139 što svakako morate priznati da je odlično.

Nabrojaću vam samo neke od njih za koje ste pretpostavljam čuli, a to su: Word Press, Big Commerce, Facebook, Shopify, Woocomerce, Google docs, Google forms, Google sheet, Lead Pages i mnogi drugi.Zamislite samo koliko prednosti dobijate upotrebom Mailer Lite alata.

Ako ste pročitali tekst do kraja sigurna sam, da iako ste imali nekih nedoumica oko izbora email servisa koji će odgovarati vašem biznisu i ispuniti vaše zahteve, sada ih više nemate jer ste shvatili da je Mailer Lite pravi izbor za vas.

Zbog svih gore navedehih razloga, ja lično obožavam Mailer Lite i preporučujem ga svim svojim klijentima koji započinju da se bave email marketingom.

Ukoliko smatrate da vam je potrebna pomoć, kako bi ste savladali ovaj alat, tu sam da pomognem na taj način što sam  osmismislila za vas detaljan video kurs o upotrebi ovog alata.

Kurs se sastoji od 10 video lekcija, kroz koje ćete detaljno savladati kompletan proces email marketinga.

Ukoliko želite da saznate više detalja o kursu kliknite na dugme ispod i zakoračite sa mnom u svet email marketinga.