dragana repac logo

Mailer Lite servis – 10 razloga da ga probate

Prva i važna činjenica je da je email marketing prodajni kanal koji je u našem vlasništvu za razliku od društvenih mreža koje često padnu (instagram, fb i sl.) što uliva sigurnost kada je u pitanju naš biznis. Putem email-a  sa svojom publikom  komuniciramo na otvoren i iskren način, sa ciljem izgradnje poverljivog odnosa sa našom publikom.

Zbog toga je e-mail marketing  jedan od najisplativijih i najefikasnijih oblika marketinga.

Veoma je važno da prilikom odabira email servisa obratite pažnju koje potrebe treba da zadovoljite email servisom, da li je besplatan ili vam je potreban budžet i koliki, kako se kreću cene servisa, kojim biznisima su namenjeni i kakav ćete učinak postići za vaš biznis.

Kako bih vam skratila vreme u potrazi za savršenim e-mail  servisom pripremila sam za vas ovaj blog u kom vam predstavljam 10 razloga zašto da odaberete baš MailerLite email marketing servis.

Prednosti Mailer Lite servisa

Mailer Lite je e-mail marketing alat koji vam omogućava da kreirate i šaljete kampanje, pratite rezultate, upravljate vašim pretplatnicima i onima koji to nisu, zatim da kreirate Pop-up iskačuće prozorčiće i Landing stranice, da proširujete svoju listu pretplatnika, da grupišete svoje pretplatnike i šaljete sadržaj grupi pretplatnika koju vi izaberete i želite da targetirate, i ono što je najvažnije da pratite vašu kampanju kroz statistiku, kako bi se što bolje povezali sa vašom publikom.

 

1. Besplatan Mailerlite nalog do 1000 korisnika

Možda ćete se iznenaditi kada vam kažem da je Mailer Lite besplatan do 1000 pretplatnika i 12000 poslatih e-meila mesečno. Da, dobro ste pročitali. Čak i ako imate više pretplatnika, za početak možete krenuti sa besplatnom varijantom, koju kasnije možete prilagoditi i zameniti odgovarajućom plaćenom   verzijom. Ovde moram da napomenem da  su i plaćene verzije po pristupačnim cenama u odnosu na druge servise.

Uporednu cenovnu analizu 5 najčešće korišenih alata možete pročitati OVDE

 

2. Mogućnost korisničke podrške  24/7 u MailerLite servisu

U okviru free plana imate mogućnost korišćenja korisničke podrške 24/7 u toku 30 dana od aktiviranja naloga i u veoma kratkom vremenskom roku dobijate odgovor i rešenje za vaš problem.

Nakon toga, možete postati deo Mailerlite community zajednice i tako pratiti trendove, webinare i seminare na različite teme, kao i postavljati pitanja na koja vam odgovaraju članovi MailerLite tima. 

 

3. Kreirajte kampanje uz pomoć dva editora u MailerLite-u

MailerLite  poseduje dva editora za uređivanje njuzletera. Prvi je  drag & drop editor pomoću kojeg jednostavnim povlačenjem  i otpuštanjem možete kreirati privlačne njuzletere za samo nekoliko minuta.

Drugi je rich text editor koji korisnicima olakšava upotrebu jer možete da kreirate njuzleter u formi običnog teksta, sa različitim opcijama formatiranja, što ga čini veoma intuitivnim. Ovaj editor je prilagođen korisnicima koji su navikli na jednostavnije servise i sličan je običnom wordu.

Bez obzira na izbor editora  moći ćete da oduševite vašu publiku fantastičnim dizajnom, slikama, video zapisima i drugim blokovima formatiram na najkreativnije načine i spremnim za upotrebu.

Upotreba editora u MailerLite možete profesionalno da dizajnirate vaše imejlove i  njuzletere onako kako vi želite, ili možete izabrati primere templejta iz njihove bogate galerije za sve vrste biznisa.

Sigurna sam da će vas lakoća  kreiranja savršenog dizajna za vaš sadržaj oduševiti kao i dizajni ponuđenih templejta koje možete prilagoditi svom brendu.

 

4. Kreiranje lending stranica čak i u besplatnoj verziji MailerLite-a 

Verujte mi  da u besplatnoj varijanti možete da kreirate čak 12 Landing Page stranica, dok drugi servisi ne daju tu mogućnost, već trebate doplatiti što je značajna prednost Mailer Lite.

U ovom servisu imate mogućnost  da jednostavno kreirate landing stranice prateći korake, tako što ćete najpre odabrati šablon, a zatim upotrebiti svoju kreativnost  i učiniti  ga vašim, jednostavnim prevlačenjem i otpuštanjem. Zar to nije fenomenalno?

 

5. Jednostavno i brzo otvaranje naloga u Mailer Lite

Za kreiranje naloga u MailerLite-u potrebno vam je oko 30 min ako ste totalni početnik jer vas servis sam navodi korak po korak od početka do kraja.

Međutim ukoliko niste sigurni u korake  i potrebna vam je pomoć, ništa ne brinite, pripremila sam tutorijal za vas sa detaljnim uputstvom, kliknite ovde: Jednostavno registujte nalog na Mailerlite-u.

Ukoliko vam treba dodatna pomoć, slobodno me kontaktirajte. 

 

6. Mailelite omogućava da vaš biznis radi i kada vi spavate

Možete da kreirate funel (prodajni levak) koji vaše pretplatnike vodi kroz proces prodaje i to od automatskog maila nakon prijave za njuzletere, besplatne materijale ili kupovine, preko različitih trigera u odnosu na vaš sistem prodaje i ciljeve. Korake možete da postavljate  koliko god želite unapred, čak i u besplatnoj varijanti. A to znači da možete kompletan prodajni sistem postaviti jednom tako da za vas radi i dok spavate. Fantastično, zar ne?”

 

7. MailerLite ima odličnu segmentaciju email liste

Segmentacija liste je odlična, jer vam daje mogućnost da vaše pretplatnike grupišete u određene grupe (segmente) po određenim kriterijumima (koje vi postavite) i tako obezbedite da svakoj grupi pretplatnika šaljete posebno osmišljen sadržaj.

Na ovaj način jasno targetirate pretplatnike koje baš i želite, apsolutno prilagođeno njihovim interesovanjima. To znači da nećete spamovati ljude a vaša email lista pretplatnika će biti sve bolja, što će direktno uticati na tveće  konzumiranje vašeg sadržaja, što  u krajnjoj liniji doprinosi povećanju vaše prodaje.

 

8. Mogućnost zakazivanje njuzletere u Mailelite-u 

Kao velika mana email servisa pojavljuje se nemogućnost zakazivanja njuzletera unapred, za koju morate da najčešće da platite. Zato sam sigurna da vas raduje vest da njuzleter možete zakati čak i u besplatnoj opciji Mailerlite-a. 

 

9. Mogućnost izrade A/B split kampanje za testiranje sadržaja

Prilikom kreiranja kampanje, možete odmah i da ih testirate i to na dva načina kako bi uvideli koji se sadržaj više dopada i rezonuje sa vašim čitaocima.

A/B split kampanje za testiranje sadržaja se lako postavljaju za svega nekoliko minuta. Testiranjem sadržaja stičete bolji uvid na kakav sadržaj ili npr. naslov vaši pretplatnici bolje reaguju i direktno, bez nagađanja, utičete na veće konzumiranje vašeg sadržaja kao i dostizanje višeg prihoda, dok istovremeno unapređujete svoje poslovanje i upoznajete vašu publiku.

 

10. Odlične integracije MailerLite omogućuju nam još efikasniji tok rada

Mailer Lite poseduje odlične integracije kroz koje ostvarujemo efikasniji tok rada povezivanjem naloga sa najpopularnijim web uslugama. Broj integracija sa kojima možemo povezati Mailer Lite nalog je veoma veliki, čak ih je 139 što je svakako, morate priznati, odlično.

Nabrojaću vam samo nekolicinu za koje ste verovatno čuli, a to su: WordPress, Big Commerce, Facebook, Shopify, Woocomerce, Google docs, Google forms, Google sheet, Lead Pages i mnogi drugi.

Zamislite samo koliko prednosti dobijate ovakom upotrebom MailerLite servisa.

Ako ste pročitali tekst do kraja sigurna sam, da iako ste imali iakvih nedoumica oko izbora email servisa koji će odgovarati vašem biznisu i ispuniti vaše zahteve, sada ih više nemate jer ste shvatili da je MailerLite pravi izbor za vas.

Zbog svih gore navedehih razloga, ja lično obožavam MailerLite i preporučujem ga svim svojim klijentima koji započinju da se bave email marketingom.

Ukoliko smatrate da vam je potrebna pomoć, kako bi ste savladali ovaj alat, tu sam da pomognem.

Dovoljno je da zakažemo besplatnu konsultaciju i porazgovaramo kako najbolje mogu da vas podržim.