dragana repac logo

Virtuelni asistent stvarna potreba ili trend

Pitam se kakvo je vaše mišljenje, da li je virtuelni asistent stvarna potreba ili trend. Da li ste samosveno osetili potrebu ili ste uvideli trend, u online svetu i želite da delegirate poslove virtuelnom asistentu.

Vi vaš odgovor jasno znate. A ja želim sa vama da uporedim iskustvo mojih klijentkinja i kako su se one osećale pre nego su me angažovale. Verujem da ćete se pronaći u nekoj od njih.

Veliku zahvalnost za pisanje ovog bloga dugujem svojoj koleginici kopirajterki Selmi Bleković.

1. Virtuelni asistent stvarna potreba ili trend za razvoj biznisa

Da li je virtuelni asistent stvarna potreba ili trend, kada ste pokretali vaš biznis niste znali niti ste razmišljali o tome. Radili ste isključivo sve sami, jer ste imali malu ušteđevinu za ulaganje u start vašeg biznisa. Vaše radno vreme bilo je 24 h. Izgarali ste od želje da uspete i uporno ste radili. Radeći na vašem biznisu uporedo ste rasli i kao ličnosti. Živeli ste vaš posao i voleli to što radite.

Danas polako vas sustiže umor. Nemate dovoljno vremena za sebe, za porodicu i želite da spasite i sebe i vaš biznis. Tehničke stvari, online alati vas smaraju. Inače volite da učite i zato ste izabrali vaš put u preduzetništvu. Dakle, koliko god učili vi ne možete sve da naučite, što je sasvim uredu. Složit ćete se samnom da je odgovornost u preduzetništvu ključna za uspeh. Nemate šefa nad glavom i za sve ste krivi vi. I za ispoštovane i neispoštovane rokove. Osetili ste da vam je neophodna pomoć i morate brzo reagovati ako ne želite da se sve raspadne i da izgubite sebe.

S druge strane, svakodnevno slušate vašu konkurenciju, kolege da im sve ide sa lakoćom. Imaju svoje virtuelne asistente koji su njihova desna ruka. Asistenti rade ono što oni ne vole, poslove koji ih umaraju ili kratko i jasno žele izbeći dodatno učenje. Hvale se kako imaju više vremena da rade na svojim uslugama, proizvodima. Sa porodicom provode dovoljno vremena. Sve je drugačije jer ne rade 24 h. Mogu se isključiti od posla kad god požele. Poverljiva osoba za njih radi i plaćaju je po satu, a ne moraju da je zaposle za stalno.

Možda bi bilo dobro da razmislite iz kojih razloga je vama neophodan virtuelni asistent i koje poslove biste mu želeli delegirati.

2. Kad se sve raspada virtuelni asistent je tu da pomogne

Da li je virtuelni asistent stvarna potreba ili trend otkrit ćete isključivo ako se sve oko vas raspada.

Možda sada niste ni svesni da se oko vas sve skupilo i preti da se sruši. Prateći i radeći sve poslove vi ne stižete propratiti trendove na tržištu. Potreban vam je email marketing, prezentacije ili webinari preko Zoom-a, neophodna vam je bar jedna landing stranica da jednostavnije prodajte usluge ili proizvode, vašoj web stranici potrebne su dodatne tehničke postavke, trebate nekog da vas sasluša i da vas razume.

Ne uživate u toj famoznoj slobodi, koje vam nudi preduzetništvo i osjećate se zaglavljeni u vlastitoj klopci. Vrtite se u krug. Vi bi da radite ono što volite ali zatrpala vas je gomila zadataka za marketing, vođenje finansija, poslovne administracije.

Kao kada vas zub boli vi nemate pojma koliko se raspao i imali za njega ikakve pomoći. Vašem zubu treba detaljan pregled zubara. Vi ne tražite od njega da vam objašnjava šta će sve da vam radi, niti pitate koliko će to da košta. Doneli ste odluku i želite da ne osećate bol. Želite da uživate u svakodnevnici, pa nek košta koliko košta.

Vašem zubaru dali ste puno poverenje. Legli ste na stolicu. Otvorili ste usta. U sebi mislite i izgovarate „Radi sve što misliš da treba samo da se agonija završi“. Nakon popravke ili vađenja, vi ste ko novi. Delegirali ste vašu bol, vaš popravak zubaru i na kraju ste ga platili.

Zašto vam sve ovo pričam?

Povezujem vam priču sa delegiranjem posla zubaru i delegiranjem poslova virtuelnom asistentu. Vi možete da ga angažujete povremno ili stalno.

3. Virtuelni asistent radi za vas dok vi uživate radeći vaš posao

Da li je virtuelni asistent stvarna potreba ili trend otkrili ste čitajući različite razloge mojih klijentica koje sam vam povezala kroz priču. Ono što vas boli i muči sa poverenjem predajete asistentu.

On zna ono što biste vi morali dodatno učiti, ulagati u još jedno znanje, još jednu edukaciju. Štedi vam vreme. Radi to što vi manje volite ili ne volite nikako. Preuzima na sebe adminstraciju, tehničke stvari, marketing i daje vam opciju da sednete i uživate u tome što istinski volite.

Rešava vas glavobolje i usmerava vas da radite bez greške. Virtuelni asistent nije samo tehnička podrška. Čovek je. Živo biće koje veruje da za sve ima mesta na ovome svetu. Da svako zaslužuje da bude uspešan. Zato je tu da vama pomaže. On je preduzetnik za sebe. Daje usluge i pruža pomoć vama koji ste zaboravili da uživate u tome što radite.

Vi ste zaduženi da vodite brigu o vašim kupcima, o klijentima, o vašim proizvodima i da unapređujete vašu uslugu, sigurna sam da bi vam moja pomoć, virtuelnog asistenta, dobrodošla.

A kvalitetna, stručna i poverljiva pomoć je svima dobrodošla, zar ne?

Kako vam pomažem

virtuelni asistent mesečni paket

Mesečni paketi

Angažujte me kao vašeg virtuelnog asistenta i delegirajte mi vaše administrativne, tehničke ili marketinške poslove svakog meseca i već za mesec dana imaćete više vremena da svakog dana radite na svom biznisu.

virtuelni asistent projektne saradnje

Projektne saradnje

Za projektne saradnje možete me angažovati da radim samostalno ili u timu sa koleginicima, takođe virtuelnim asistentima, a u zavisnosti od vrste projekta. Angažovanjem stručnjaka vi dobijate konkretne rezultate. 

laptop coffee

Programi i edukacije

Kroz edukacije i konsultacije pomažem vam da se povežete sa vašim klijentima putem email marketinga, da pokrenete vaš newsletter ili da rešite konkretne probleme u MailerLite-u. 

Delegirajte poslove koji vam svakodnevno oduzimaju i bićete u prilici da se fokusirate na onaj deo poslovanja koji volite