dragana repac logo

Cena usluge virtuelnog asistenta

Koja je cena usluge virtuelnog asistenta?“ – Obično je prvo pitanje koje dobijem kada kažem da se bavim poslom virtuelnog asistenta. I znam da vas sve to zanima.

Cena usluge virtuelnog asistenta varira od vrste poslova koje želite da delegirate. Cena usluge virtuelnog asistenta takođe zavisi i od toga da li vam je asistent potreban za projekat ili planirate dugoročnu saradnju. Uvek insistiram da zakažete besplatnu konsultaciju kako bismo što preciznije definisali i cenu usluge. 

U nastavku teksta pročitajte detaljnije o faktorima koji određuju cenu usluge virtuelnog asistenta.

1. Cena usluge virtuelnog asistenta zavisi od poslova koje želite da delegirate

Cena usluge virtuelnog asistenta najpre zavisi od vrste zadataka koji želite da delegirate. Koje sve poslove možete da delegirate pogledajte OVDE. Nije ista cena za uslugu virtuelnog asistenta kada treba na primer neke podatke prekopirati u bazu podataka, kao kada trebate izradu lending stranice. 

U oba slučaju posao je izuzetno odgovoran. Iako možda kopiranje podataka deluje lagano, može biti izuzetno naporno za oči, a veoma je važno da kopirani podaci budu ispravni, jer često služe za kreiranje izveštaja na osnovu kojih se donose poslovne odluke. Preporučila bih da za zadatke kao što je kopiranje podataka izdvojite vreme za obuku virtuelnog asistenta da bi zadaci bili obavljeni na način na koji vi želite. Ove vrste poslova spadaju u administrativne poslove i najčešće se rade svakodnevno. Primer takvih poslova mogu da budu finansijske tabele, ali i baza sa ključnim rečima za vaš sajt. Ovi poslovi se najčešće rade na sat jer je ponekad teško predvideti vreme koje je potrebno za završetak zadataka.

Usluga izrade lending stranice spada u tehničke zadatke i najčešće je virtuelni asistent obučen da uradi ovaj zadatak samostalno na osnovu dostavljenih tekstova od strane vas ili kopirajtera. Ova vrsta angažmana ne podrazumeva da vi morate poznavati tehničku stranu izrade lending stranice, već da asistent kojeg ste angažovali ima te veštine. Alata na tržištu je mnogo, pa u zavisnosti od odabranog alata, biraćete i asistenta koji ima veštine rada u tom alatu. Takođe, lending stranica može da bude kraća pa će samim tim i cena usluge virtuelnog asistenta biti niža. Lending stranice se najčešće rade po fiksnoj ceni, koja se unapred ugovori u odnosu na dužinu same stranice.

2. Cena usluge virtuelnog asistenta zavisi da li asistenta angažujete projektno ili paketno

U zavisnosti od potrebe vašeg biznisa, kao i poslova koje želite da delegirate (gore datih kao primer) virtuelnog asistenta možete angažovati projektno ili dugoročno. Da biste razumeli razliku između ova dva angažmana uzeću ponovo iste primere.

Poslovi kopiranja u bazu podataka spadaju u administrativne poslove. Najčešće se rade na sat. Međutim, ukoliko sa virtuelnim asistentom dogovorite još neke zadatke, osim kopiranja u bazu podataka, kao što su odgovaranje na vaše mejlove, tada već nakon prvog meseca saradnje možete kreirati paket. Na osnovu potrošenog broja sati u prvom mesecu i izveštaja kreiranih uz pomoć aplikacija kao što je Clockify, možete napraviti procenu sati za naredni mesec. Najčešći paketi koji se nude kod nas na tržištu su 10, 15 i 20 sati. Cenu i broj sati u paketu ovih dogovarate sa vašim virtuelnim asistentom. Ono što ja volim da istaknem jeste da je cena za dugoročne saradnje niža u odnosu na projektne, jer volim svoje klijente da „nagradim“ za poverenje. Cene mojih paketa možete videti OVDE.

Poslovi izrade lending stranice najčešće se rade projektno, odnosno onda kada vi odlučite da kreirate svoj program, da ponudite svoju uslugu ili jednostavno da izgradite svoju newsletter listu. U zavisnosti od alata koji se koristi i usluge koju nudite, odnosno predstavljate zavisi i cena usluge virtuelnog asistenta. Tako cena za tehničku izradu lending stranice može varirati od 50 do 250 eura. 

3. Cena usluge virtuelnog asistenta dogovara se na konsultaciji sa vašim asistentom

Konsultacija je idealan način da se pravilno informišete o cenama usluga virtuelnog asistenta. Možda to vama sada izgleda kao velika obaveza, ali verujte nije. Sve što je potrebno je da odaberete termin kada vam odgovara da se sastanete sa asistentom i pripremite pitanja i zadatke za delegiranje. 

Konsultacija najčešće traje oko 30-tak minuta (i kraće ako odmah pređemo na spisak vaših zadataka). Nakon upoznavanja prelazimo na konkretne zadatke i odmah radimo procenu sati ukoliko je to moguće. Zato je važno da i vi dođete pripremljeni na konsultaciju sa jasno definisanim spiskom zadataka.

Osim informacije o ceni usluge, konsultacije je odlična jer na taj način upoznate osobu sa kojom treba da sarađute, koja će biti vaša desna ruka. Prilično sam sigurna da ćete se složiti samnom da je to važniji faktor od same cene. Mnogo je važno da vas osoba sa druge strane Zuma (ili neke druge platforme) razume.

Ukoliko ste i vi odlučili da investirate u vaš biznis i angažujete pomoć, zakažite konsultaciju da se upoznamo i da popričamo o saradnji koja je idealna za vas. 

Kako vam pomažem

virtuelni asistent mesečni paket

Mesečni paketi

Angažujte me kao vašeg virtuelnog asistenta i delegirajte mi vaše administrativne, tehničke ili marketinške poslove svakog meseca i već za mesec dana imaćete više vremena da svakog dana radite na svom biznisu.

virtuelni asistent projektne saradnje

Projektne saradnje

Za projektne saradnje možete me angažovati da radim samostalno ili u timu sa koleginicima, takođe virtuelnim asistentima, a u zavisnosti od vrste projekta. Angažovanjem stručnjaka vi dobijate konkretne rezultate. 

laptop coffee

Programi i edukacije

Kroz edukacije i konsultacije pomažem vam da se povežete sa vašim klijentima putem email marketinga, da pokrenete vaš newsletter ili da rešite konkretne probleme u MailerLite-u. 

Delegirajte poslove koji vam svakodnevno oduzimaju i bićete u prilici da se fokusirate na onaj deo poslovanja koji volite