dragana repac logo

MailerLite - email marketing servis koji će vas oduševiti

Ukoliko želite email marketingom da se bavite malo ozbiljnije, odnosno da ovom prodajnom kanalu posvetite malo više pažnje, prva stvar koja će vam biti neophodna je svakako email servis.

Tačno je da možete i potpuno besplatno slati vaše mejlove uz pomoć servisa kao što je Gmail, Yahoo, Outlook i drugi, ali ono što je veliki minus ovom načinu slanja je vreme koje vam je potrebno da sve to odradite. I ne samo to. Ukoliko na ovaj način šaljete vaše email marketing mejlove, vi nemate pristup statistici, jednom od najvažnijih faktora koji su vam potrebni za uspešan email marketing.

Zato vam u ovom blogu predstavljam apsolutno savršen email marketing servis – Mailerlite, koji će vam pomoći da email marketing postane veoma lak i jednostavan kanal prodaje vaših proizvoda i/ili usluga.

Krenimo redom.

1. MailerLite možete potpuno besplatno isprobati

Kada je u pitanju izbor email marketing alata, veoma važna stvar je da ga pre plaćanja najpre isprobate i testirate. Zato uglavnom većina email marketing alata ima mogućnost besplatne probe. Međutim ne daju vam svi iste opcije u besplatnoj varijanti, već možete da isprobate samo neke od opcija, što je malo bezveze, jer kako da znate kako će vam se dopasti plaćena verzija alata, ako je besplatna ograničena na nekoliko opcija.

Mailerlite je u tome prevazišao konkurentske email marketing alate i u opciji besplatnog testiranja (free trial) imate na raspolaganju sve opcije kao i u plaćenom nalogu. U roku od 30 dana ( koliko traje free trial) možete isprobati sve što vas interesuje:

  • od kreiranja kampanja,
  • šablona newslettera,
  • izradu prodajnih stranica,
  • automatizaciju,
  • zakazivanje slanja newslettera.

Moraćete da ga platite odmah u početku jedino ako vaša lista sadrži više od 1000 pretplatnika. Međutim, možete najpre isprobati bez dodavanja ikakve liste, a onda ako vam se svidi, možete krenuti i sa plaćanjem.

2. Besplatni MailerLite nalog je fenomenalan

Kao urednica preko desetine email Mailerlite naloga, što plaćenih, što besplatnih, sa punim samopouzdanjem mogu da vam napišem da je Mailerlite više nego odličan email marketing alat čak iako ga koristite potpuno besplatno. Dozvoljava vam da:

  • imate listu do 1000 pretplatnika,
  • 10 aktivnih lending stranica,
  • da zakazujete newsletter,
  • segmentirate vaše listu uz pomoć grupa i segmenata.

A verujte mi kada vam kažem da pojedini i plaćeni email marketing alati vam ne daju toliko komfora.

Tako na primer u većini email marketing alata nemate mogućnost zakazivanja newslettera.

Ovo posebno ističem, jer ova mogućnost vam zaista daje slobodu koja je neprocenjiva. Možete u jednom danu da kreirate i zakažete newslettere za narednih mesec dana. Sigurna sam da ćete se složiti kada kažem da je slanje newslettera tada proces koji možemo automatizovati, a čim možemo automatizovati, to nam štedi vreme.

Takođe želim da istaknem i opciju automatizacije i kreiranja sekvenci mejlova jer vam većina servisa u besplatnoj varijanti ne dozvoljava ovo mogućnost.

Evo šta to znači u praksi

Na primer Mailchimp, drugi najpopularniji servis za email marketing na našem tržištu nudi samo mogućnost automatskih mejlova dobrodošlice (i to ako imate sreće da vam je ova opcija poznata od ranije, ako ne, možete je zaboraviti jer je ukinuta 😏). To su mejlovi koji se automatski šalju osobama kada se prijave na vašu listu. Zato trebate dobro osmisliti kako će ovaj mejl da izgleda jer je jedina prilika da čitaoca odmah u startu privučete i zainteresujete za vaš sadržaj.

Ovaj servis takođe ne nudi ni opciju zakazivanja mejla, tako da ukoliko na primer planirate odmor a tokom odmora trebate poslati newsletter ako je vaša opcija Mailchimp, Laptop ćete morati poneti sa sobom na odmor ili ćete morati platiti virtuelnog asistenta da to učini za vas. Nećete biti opušteni, već napeti i pod stresom na odmoru, a to ne želi niko od nas.

3. MailerLite se jednostavno koristi

Da biste savladali MailerLite alat, neće vam trebati mnogo vremena. Vrlo je pregledan i intuitivan.

Sa leve strane birate koja od opcija vam je potrebna i zatim dalje razrađujete korak po korak.

Kroz te korake vodi vas sam alat tako da je potrebno da poznajete engleski jezik, tako da razumete šta se od vas traži u narednom koraku.

Neko dodatno predznanje vam nije potrebno, osim naravno da razumete email marketing i da znate šta želite da postignete.

Ako vam je potrebna pomoć da savladate ovaj alat, na pravoj ste adresi.

Baš zato što obožavam MailerLite i preporučujem ga svim svojim klijentima, snimila sam detaljan video kurs o upotrebi ovog alat.

Kurs se sastoji od 10 video lekcija, pri čemu vas svaka od lekcija vodi lagano kroz proces email marketinga.

Više detalja o kursu saznajte klikom na dugme ispod.

Ukoliko vam se tekst dopada, popunite formu ispod i na mejl vam stiže kompletna edukacija sa puno korisnih informacija o email marketingu.

Kako vam pomažem

virtuelni asistent mesečni paket

Mesečni paketi

Angažujte me kao vašeg virtuelnog asistenta i delegirajte mi vaše administrativne, tehničke ili marketinške poslove svakog meseca i već za mesec dana imaćete više vremena da svakog dana radite na svom biznisu.

virtuelni asistent projektne saradnje

Projektne saradnje

Za projektne saradnje možete me angažovati da radim samostalno ili u timu sa koleginicima, takođe virtuelnim asistentima, a u zavisnosti od vrste projekta. Angažovanjem stručnjaka vi dobijate konkretne rezultate. 

laptop coffee

Programi i edukacije

Kroz edukacije i konsultacije pomažem vam da se povežete sa vašim klijentima putem email marketinga, da pokrenete vaš newsletter ili da rešite konkretne probleme u MailerLite-u. 

Delegirajte poslove koji vam svakodnevno oduzimaju i bićete u prilici da se fokusirate na onaj deo poslovanja koji volite